Till framsidanNaturterapeuterna Eva o Paul
 
Nyheter Föredrag Kurser Metoder Arbetplatser Innehåll Sökning Kontakt

 

Homeopati

Homeopatis filosofi har sina rötter långt tillbaka i tiden, ja så långt tillbaka att jag inte går närmare in på det.
Men den moderna Homeopatin kommer ifrån Hahneman som var verksam i Tyskland på 1700-talets slut.
Han var en vanlig läkare som till slut blev frusterad av de många biverkningar som behandingar utav den vanliga medicineringen medförde. Denna frustration gjorde att han så småningom kom på förtunningens och potensieringens fördelar.
Biverkningarna försvann och människan återfick sin förmåga till självläkning. Den Homeopatiska medlens verkan, är att stimulera kroppens egen energi att sätta igång läkningsprocessen. Endast kroppen själv har kunskapen att hela sig och skapa läkning. Inga kemiska tillsatser kan manipulera kroppen till att fungera på samma sätt som den från början var avsedd att göra.
Hahneman, hans samtida och efterföljande gjorde ett enormt arbete med att testa alla substanser på människan och skapade på så vis Materia Medica. Medlen inom homeopatin är därför väl beprövade och arbetar än idag efter samma principer som togs upp på 1700-talet.
Hur fungerar då Homeopatican?
Det är som så att i varje organism i skapelsen finns det inneboede krafter och frekvenser. Genom att ta tillvara på dessa krafter och frekvenser kan man stimulera kroppens egna energier att komma i samklang med sin läkande energi.
Man kan liknas med en stämgaffel som man stämmer sitt instrument med. Varje homeopatisk medicin har samma förmåga att stämma kroppen instrument. Och som alla vet så finns det inte två människor av samma sort, vilket medför att alla människor är unika i sig själv.
Man måste taga hänsyn till varje individs speciella behov av att stämma sig själv.
För att få lite mer information om energier så gå in på Polaritetsterapins sida.